• <La diversitat i la complexitat geomorfològica d'aquest espai natural protegit ha dibuixat un paisatge espectacular i ple de contrastos. Un paisatge abrupte i de difícil accés, una realitat que recull perfectament l'etimologia del mot garrotxa: terra aspra, trencada, de mala petja>.

  Què vol dir "Viu Alta Garrotxa"?

  “Els vells camins no són només allò que ara veiem a simple vista. Si ens hi aturem una estona en silenci i parem atenció, encara es poden sentir les músiques dels aplecs, el repic de les campanes de les esglésies romàniques, les rialles de la canalla anant a peu a les escoles, l'olor d'espècies, els carros i cavalls dels traginers, la sensació agra de la por als bandolers, llegendes i mites que encara ressonen entre les pedres enrunades dels veïnats i masies habitats en altres temps... Les sentiu?...”

  Sovint, després d’haver descobert alguna cosa curiosa, en sortir de l’arxiu o la biblioteca, sento la necessitat d’anar a aquell mateix indret aspre i recordar-la. Aleshores és quan de sobte, descobreixes una de les moltes “Altres Garrotxes”... i la tornès a viure.
  Petja a petja, comences a viure-la de nou... Allà on la gent, hi ha viscut abans, tu hi descobreixes el romànic, coves i baumes, fagedes i teixedes, revoltes... Descobreixes que a amb aquells corriols mal parits, que aparentment no tenen cap atractiu, tu hi tens una espècie de lligam personal. Recordem per no caure en l'oblit!

  Un projecte per compartir:

  #ViuAltaGarrotxa neix de la voluntat de compartir el coneixement sobre aquesta terra. Les noves tecnologies ens donen unes possibilitats enormes de crear xarxes de coneixement comú a l’avast de tothom. És per això que #ViuaAltaGarrota no només és una persona que escriu i firma els articles si no que també ho sou tots, ho ets tu, ell i ella. La nostra Alta Garrotxa som tots aquells que de tant en tant ens hi perdem i diem la nostra.

   

  Us deixo dades de contacte:

  + 34 606.026.318 - lalbertverges@gmail.com

  http://www.viualtagarrotxa.cat

   

  Facebook: https://www.facebook.com/groups/ViuAltaGarrotxa

  Instagram: https://www.instagram.com/lalbert_verges

 • Xafardeja

 • Agonsoms

 • Retratus

 • Escapa't... soms rurals!

 • Les meves dades:

  Carrer Sant Jordi, 9 - 17853 Tortellà (Girona)
  +34 606026318
 • Conectem?

  Junts compartim el contingut

  Facebook

  Instagram

All Posts
×
_strk.push(['Page.didMount', function(){ var scriptTag = document.createElement('script') scriptTag.src = "//s3.amazonaws.com/downloads.mailchimp.com/js/signup-forms/popup/embed.js" scriptTag.setAttribute('data-dojo-config', "usePlainJson: true, isDebug: false") document.body.appendChild(scriptTag) var loadSignupLoader = setInterval(function() { if (window.require) { require(["mojo/signup-forms/Loader"], function(L) { L.start({"baseUrl":"mc.us16.list-manage.com","uuid":"741df16ac583cddf00d955174","lid":"864cb77dd8"}) }) clearInterval(loadSignupLoader) } }, 500) }])