Return to site

Cobertura de mòbil a l'Alta Garrotxa

Segons el mapa l'Alta Garrotxa concentra diverses zones amb escassa cobertura de mòbils
La telefonia mòbil a l'Alta Garrotxa presenta diverses zones amb molt poca cobertura, segons es desprèn del mapa elaborat per la Generalitat a través del projecte "Cobertura mòbil". Uns 6.000 catalans s'han baixat l'aplicació al seu dispositiu mòbil i han facilitat dades reals de cobertura dels principals operadors de telefonia mòbil (Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo).
A l'Alta Garrotxa les zones més fosques es concentren a Beuda, Beget i Albanyà. A més, a Tortellà, Montagut i alguns punts interiors del territori la cobertura deixa bastant a desitjar. 
Amb aquestes dades, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha fet un mapa de l’estat de cobertura de telefonia mòbil a Catalunya. El secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró, ha destacat que a partir d'aquestes dades, l'usuari, ja sigui un particular o una empresa, pot prendre la decisió més adequada sobre la contractació de serveis telefònics, i les empreses operadores, poden tenir una visió més real de les zones geogràfiques on tenen més carències en la prestació de serveis. 
Aquest mapa de cobertura és el primer que es fa per part d'un organisme aliè a les pròpies operadores, que fins ara eren les úniques que presentaven informes sobre l'estat de cobertura. En aquest any de projecte "Cobertura mòbil" la secretaria de Tecnologies d'Informació i la Comunicació ha rebut més de 5 milions de mesures de l'estat de cobertura. 
En una roda de premsa celebrada en l'estand Catalunya al MWC, Puigneró també ha informat que en el transcurs del 2015, la seva secretaria ha invertit a l'entorn d'1,2 milions d'euros en la implantació de 20 torres de repetició de telefonia en zones poc habitades i amb poc massa crítica per ser atractives pels operadors de telefonia.
QUÈ ÉS LA FRACTURA DIGITAL?

Malgrat el seu enorme creixement, l'accés a Internet no es distribueix per igual dins o entre països. La fractura digital es refereix a “la bretxa entre les persones amb accés efectiu a tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), i els que tenen un accés molt limitat o nul”. De que les persones tinguin accés a Internet pot dependre en gran mesura de la situació financera, ubicació geogràfica, així com les polítiques governamentals. “Les poblacions de baixos ingressos, rurals i les minories han rebut un escrutini especial com els "desposseïts" tecnològics.

Les polítiques juguen un paper molt important en portar l'accés a Internet o limitar l'accés als grups desatesos, regions, i països. 

Als Estats Units, milers de milions de dòlars s'han invertit en els esforços per reduir la bretxa digital i aconseguir l'accés a Internet a més persones en baixos ingressos i zones rurals dels Estats Units. La disponibilitat d'Internet varia àmpliament d'Estat a Estat als EUA En 2011 per exemple, el 87,1% de tots els residents de New Hampshire han viscut en una llar on havia Internet, ocupant el primer lloc en la nació.[112] Al mateix temps, el 61,4% de tots els residents de Mississippi han viscut en una llar on havia Internet, ocupant l'últim lloc en la nació. L'administració Obama ha continuat aquest compromís de reduir la bretxa digital mitjançant l'ús de fons d'estímul. Al nostre petit pais això sembla que parli de ciencia ficció.

L'accés a Internet ha canviat la manera en què molta gent pensa i s'ha convertit en una part integral de la vida econòmica, política, i social de les persones; i en especial ho ha de ser a l'Alta Garrotxa.
Internet com un dret civil o humà
Les següents accions, declaracions, opinions i recomanacions que es descriuen a continuació han portat a pensar que la pròpia connexió a Internet és o hauria de ser un dret civil o humà
ACCÈS RURAL

Un dels grans reptes per a l'accés a Internet en general i per a l'accés de banda ampla, en particular, és proporcionar un servei als clients potencials en zones de baixa densitat de població, com és l'Alta Garrotxa. Cal pensar amb els agricultors, ramaders, cases de turisme rural, restaurants, veïnats i pobles petits. A les ciutats on la densitat de població és alta, és més fàcil per a un proveïdor de serveis recuperar-se dels costos d'equips, però cada client rural pot requerir equips costosos per connectar-se. 

Un exemple ben curiós: qui no a sentit a parlar de bitcoin, el sistema de pagament en pay-pal, o que hi ha una targeta moneder, o que ara podràs pagar lo que vulguis amb el mòbil, inclús facebook està fent acords per pagar transceccions directes amb pay-pal. Totes aquestes reflexions que són coses reals; passen avui, em pregunto com és prodràn solapar o esdevenir a l'Alta Garrotxa. Quins problemes crearan a petits emprenedors de la restauració, agricultors, profesionals lliberals que treballen des de casa amb conexions deficients o inexistents. Aquesta problemàtica minva les nostres sinergies i el treball en xarxa. L'era col·laborativa ha arribat per quedar-se... com ho fem viable a l'Alta Garrota?

la cobertura de mòbil és una eina per al desenvolupament; simplement.
Més de 6.000 catalans ajuden a la Generalitat a detectar les zones fosques del país
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly