Return to site

6 Càmeres Instantànies Analògiques Recomanables per la seva Bona Qualitat-Preu

· fotografia,Paisatge,Alta Garrotxa

Durant els últims anys hem viscut una autèntica revolució de la 'moda retro ochentera' a tots els nivells i la fotografia no podia ser menys. Les càmeres analògiques instantànies t'ofereixen la possibilitat de viatjar al passat i obtenir fotografies impreses en paper de manera immediata després de fer una foto.

Com són aquestes càmeres? Són molt cares? I el paper fotogràfic? On puc comprar aquests productes? Si la nostàlgia s'ha despertat dins de tu i estàs interessat a saber més sobre aquestes càmeres, en aquest article t'ho anem a explicar tot sobre elles.

Per què Comprar una Càmera Analògica Instantània?

Les càmeres instantànies analògiques són ideals per regalar i per utilitzar en moments especials o dates assenyalades com unes noces, un aniversari, una festa sorpresa o la primera vegada que el teu fill/a munta amb bici. Aconseguiràs fotos úniques de moments únics.

6 Càmeres Analògiques Instantànies Molt Recomanables

Podrem trobar aquestes càmeres a diferents preus, des de 70 fins a 300 euros, segons les prestacions de cadascuna. Instax és una de les marques més capdavanteres del moment però també hi ha altres marques amb models molt interessants. Vegem:

La nova Instax Mini 9 és la successora de la Instax Mini 8, una de les càmeres instantànies analògiques més venudes. L'avantatge és que és molt petita i lleugera, però la grandària del paper de les fotos que obtindràs també serà mini, 6,2 x 4,6 cm.
A diferència de la seva predecessora, aquesta incorpora un mirall just al costat de la lent per poder compondre millor a l'hora de fer-te selfies. Una altra millora d'aquesta versió és que inclou un adaptador per fer fotos a 35 cm de distància. Trobaràs també altres versions que usen el mateix tipus de paper fotogràfic com la Instax Mini 70 o la Instax Mini 25.

Pots comprar la Instax Mini 9 en Amazon per uns 80€ i la Instax Mini 8 per uns 70€. El paper fotogràfic és el mateix per a tota la gamma Mini. Ho pots trobar per uns 16 € (2 paquets de 10), és a dir, 0,80€ per fotografia.

 

Una de les Instax que més triomfa és la Mini 90 Neo Classic. Com el seu nom indica, el seu disseny clàssic i vintage flama molt l'atenció, però també ofereix algunes característiques avançades com la manera de doble exposició (per superposar imatges) i la manera de llarga exposició (fins a 10 segons).

Aquesta Instax disposa d'un flaix d'alt rendiment que tracta d'optimitzar al màxim l'exposició i diverses maneres de tret (festa, nens, paisatge i macro) A més en lloc d'usar piles, com la Instax Mini i la Instax Wide, utilitza una bateria recarregable.

Pots trobar la Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic en Amazon per uns 130€. La bona notícia és que utilitza el mateix paper que la Instax Mini 9. També pots optar per provar amb un paper fotogràfic en blanc i negre per uns 12€ (solament un paquet de 10).

 

Una altra Instax més per a la col·lecció. Quant a funcionalitats no és que aporti molt més que les altres Instax que ja hem vist, el seu principal avantatge és la grandària del seu paper fotogràfic. Amb aquesta Instax obtenim fotos en un format més ampli i panoràmic (8,6 x 10,8 cm).

Aquesta càmera és ideal per fotografiar festes, reunions familiars o dates assenyalades. En ser un format més ampli podràs incloure a més persones dins d'una sola fotografia. Això sí, el volum de la càmera també és major. Algunes particularitats que inclou també aquest model són: la manera paisatge, la possibilitat d'activar un flaix de farcit, una lent d'aproximació i diverses maneres de compensació de l'exposició.

La Fujifilm Instax Wide 300 la pots trobar en Amazon des d'uns 110€. El paper fotogràfic és de la mateixa qualitat que el de la Instax Mini i de preu també similar. Ho trobaràs per uns 17€ (2 paquets de 10).

A la Instax Wide també li ha sortit una competidora que usa el seu mateix format ampli de paper fotogràfic. Estem parlant de la Llom'Instant Wide, una càmera instantània amb un disseny una mica més retro i algunes prestacions interessants, sobretot si ets una persona creativa.

Aquesta càmera instantània disposa de tres maneres de tret: Automàtic, Bulb i Velocitat Fixa. Inclou un pack de lents intercanviables (macro, angular) i gels de colors per tintar la llum del flaix. D'altra banda, a més de poder fer fotos amb llarga exposició, també pots realitzar fotografies amb exposicions múltiples il·limitades. Com veus, les possibilitats creatives amb aquesta càmera són incomptables.

Pots trobar en Amazon la Llom'Instant Wide de Lomography per uns 195€. Utilitza el mateix paper que la Instax Wide. També trobaràs disponibles a les seves germanes petites amb format també més petit: la Llom'Instant (per uns 80€) i la Llom'Instant Sanremo (per uns 100€). Ambdues utilitzen el mateix paper fotogràfic que les Instax Mini.

Tots recordem les famoses Polaroid. Aquesta signatura va ser la que va inventar la primera càmera instantània i es convertiria en un èxit de vendes allà pels anys 70-80. No obstant això, encara que l'empresa fes fallida en 2008, sembla que ha pogut ressorgir de les seves cendres gràcies a aquesta nova moda retro.

La Polaroid 300 és la més senzilla i assequible de totes les instantànies de la marca. Compta amb funcionalitats com quatre balanços de blancs disponibles, maneres escena i flaix automàtic. La pots trobar en Amazon per uns 95€. El problema és el paper fotogràfic, que és una mica més car que el de les Instax. Ho trobaràs amb el nom de Polaroid PIF 300 per uns 22€ (1 paquet de 20 fotos) i el format és també molt petit (1,4 x 2,8 cm)

La veritat és que existeix una gamma de Polaroid més àmplia, però no es podrien classificar dins de la col·lecció d'analògiques. Càmeres instantànies com la Polaroid SnapTouch o la Polaroid Z2300B també són molt recomanables. No obstant això, aquests dispositius que emmagatzemen i imprimeixen les fotos entrarien dins del món digital i perdrien l'essència de la immediatesa i l'oportunitat.

Una de les marques més prestigioses del món de la fotografia analògica no podia quedar-se enrere. Leica també té la seva pròpia càmera analògica instantània i el seu disseny vintagetampoc defrauda. Si aquesta càmera destaca és, com no podria ser d'una altra manera, per la qualitat de les seves lents.

La Leica Sofort incorpora un lent Automatik-*Hektor 1:12, 7/60 mm (equivalent a un objectiu 34 mm amb una obertura fixa f/12.7) Compta amb dos ajustos d'enfocament per a distàncies curtes (de 0,60 cm a 3 m) i per a distàncies llargues (de 3 m a Infinit). També incorpora un mirall per a autoretrats, diverses maneres de flaix, maneres de tret (llarga i doble exposició), una petita pantalla LCD i una bateria amb autonomia per unes 100 fotos.

Com podràs apreciar, s'assembla molt a la Instax Mini 90 Neo Classic, però la qualitat i el rendiment són majors i més professionals. Això sí, el preu també serà molt més elevat, ja que la trobaràs per uns 290€ en Amazon. Quant al paper, és compatible amb el paper fotogràfic de la Instax Mini amb el format 6,2 x 4,6 cm. Leica té el seu propi paper, encara que el preu és major i ofereix una qualitat similar a l'altre. El Paper Leica en Color ho trobaràs en Amazonper uns 30€ (2 paquets de 10 fotos) i Monocrom per uns 19€ (1 paquet de 10).

 

Explica'ns més coses... escriu a comentaris, ens ajudaràs a millorar l'espai: #ViuAltaGarrotxa!

Comparteix a les xarxes socials:

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly