• Aeròdrom 3110:

  Pla de Tapioles (Tortellà)

  La petita història de l'aeròdrom militar republicà del pla de Tapioles a Tortellà (1936 - 1939).

   

  El projecte "Aeròdrom 3110: pla de Tapioles (Tortellà)" neix amb la idea de fomentar l'interès pel patrimoni històric que la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) ens ha deixat. Darrere de les restes arqueològuiques de l'obra civil del camp d’aviació de Tapioles, que un dia van servir en un context de guerra, s’hi amaguen les vides, anècdotes dels veïns de Tortellà, Argelaguer, Montagut i Sant Jaume de LLierca; així com les experiències d’aquells qui van ser mecànics, pilots, soldats o dels qui, senzillament, van participar en la construcció i funcionament del camp. Per saber cal preguntar-se i ens cal fer memòria.

   

  És per això, que el camp d'aviació de Tapioles ha de ser considerat una peça més d'un patrimoni històric global. Un patrimoni que, per contra, ens ajuda a entendre i recordar, tal com ja fa molts d’anys que es fa en països com França o el Regne Unit.

   

  Aquest espai, per si sol, té poca entitat, es per això que cal fer una mirada amplia i integrar aquest petit punt de referència dins un context més ampli com és la defensa militar a la Garrotxa, l'Empordà, Girona... És per això que per fer context farem recerca, ampliarem informació sobre altres elements com tipus d'avions utilitzats, personatges històrics, documentació militar, etc. Un del objectius, potser, que els pobles propers a l’emplaçament de l’aeròdrom disposin d'informació fàcilment i accessible, un punt d'interés turístic, i un punt de partida de diverses rutes per la zona.

   

  Un altre objectiu fonamental que hauriem de contribuïr és a la divulgació, sigui escrita via publicacions, sortides escolars, xarrades, conferències en diferents àmbits i formats.

   

  Finalment, pensem que aquesta feina no tindria cap mena de sentit si no s’aconsegueix que la població local s’involucri en el projecte. Durant els darreres anys, estem veient com l’interès per la recreació històrica també ha arribat amb força a casa nostra, una manera de viure la història i sentir que és part de tots i totes.

   

  Us deixo dades de contacte:

  + 34 606.026.318 - lalbertverges@gmail.com

  http://www.viualtagarrotxa.cat

   

  Facebook: https://www.facebook.com/groups/ViuAltaGarrotxa

  Instagram: https://www.instagram.com/lalbert_verges

   

   

 • On es troba?

 • Perfiles

  Tenemos un equipo de primera clase!

  Capitol 1:

  En esclatar la Guerra Civil Espanyola, unes tres quartes parts de la flota militar del govern de la República eren avions, entre d'altres, uns 550 caces. Les aliances internacionals a un bàndol i la falta d'organització, els van anar fent perdre l'avantatge. Tot i així, va mantenir diversos camps d'enlairament i tallers de construcció d'avions. De totes les batalles que es van lliurar a Catalunya entre el 1936 i el 1939, potser les que formen part de la guerra aèria són les menys recordades, tot i que van ser determinants. Llegeix mès

  Texto del título

  Una pequeña coletilla
  Una o dos frases que describe este artículo. Lorem ipsum dolor sit amet, elit nisi nec purus, diam sed nibh nonummy ut urna laoreet.
Todos los artículos
×
_strk.push(['Page.didMount', function(){ var scriptTag = document.createElement('script') scriptTag.src = "//s3.amazonaws.com/downloads.mailchimp.com/js/signup-forms/popup/embed.js" scriptTag.setAttribute('data-dojo-config', "usePlainJson: true, isDebug: false") document.body.appendChild(scriptTag) var loadSignupLoader = setInterval(function() { if (window.require) { require(["mojo/signup-forms/Loader"], function(L) { L.start({"baseUrl":"mc.us16.list-manage.com","uuid":"741df16ac583cddf00d955174","lid":"864cb77dd8"}) }) clearInterval(loadSignupLoader) } }, 500) }])